Sivut

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

05/2005- 27.01.2012 SIIVET PARKKEERATTU

Surullinen mieli, niiiiiiiin surullinen !!!! Rakas "kakkosperheeni" meni konkkaan, nyyh nyyh nyyh.
En voinut uskoa sitä päivää seitsemän vuotta sitten kun postilaatikosta löytyi kirje spanairin pääsykokeisiin, yesssssssssssssss!!!! Se olikin tosi rankka päivä, menin rullakampauksen kanssa ja jakut ja hameet vimpan päällä, eri haastattelujen ja testien jälkeen porukkaa tippui pois pikku hiljaa ja meitä jäi sinne muutama hassu sitten odottelemaan puhelimen pirausta testien jälkeen että hyväksytäänkö kurssille vai ei, sain soiton ja aloitin muutaman viikon kurssin Madridissa.

Kurssi 116, Muistan kun ihmettelin kurssin ensimmäisenä päivänä sitä materiaalin määrää, mitä oli pinottu jokaiselle kurssin jäsenelle... Lentoemännän ammatti ei olekaan  pelkkää matkalaukkuelämää ja juomien tarjoilemista!!!!!!

TURVALLISUUS ennen kaikkea, lensin kahta konetta MD 82/83, MD 87 ja AIRBUS 320/321, mitä tehdä jos on tulipalo vessassa? mitä tehdä jos joku tupakoi salaa vessassa? mitä tehdä jos kapteeni yhtäkkiä ei pystykkään lentämään? Miten annetaan happia matkustajalle? mistä löytyy sammuttimet (eri koneissa eri paikat)?miten neuvotaan vauvaperheitä lennoilla? mitä jos koneen ilmanpaine laskee hitaasti tai nopeasti? mitä jos on mustaa savua koneessa? Mitä tehdä kun matkustaja pyörtyy ja naama on valkoinen kun kalkkilaivan kapteenin? Mitä jos on hätälasku mereen? Mitä tehdä evakuointi tilanteessa? Mistä löytyy kaikki koneen materiaali eri koneissa? Kurssipäiville kerran vuodessa ja koe! Eri matkustaja tyypit (juopot(suomalaiset???!! he he), agressiiviset, pelkääjät, sairaat, vangit...) Sitten vielä univormu, tukka, meikit, kynnet tiptop kunnossa , kaukana kotoolta, aikainen herätys...Väsy!!!

Kivaa oli että aina vaihtui työkaverit ja mitä parasta ihanat työkaverit!!! hyvä palkka, fantastiset mahdollisuudet olla äiti ja käydä töissä samalla, HAAVEAMMATTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aloitin työt kesällä toukokuussa 2005 Alicantessa(Arenales del Sol) ( Madridiin oli mahdotonta päästä työn alkuvaiheessa) , mukava pikku "tukikohta" , vuokrasin kämpän ja herkku tuli käymään joka viikonloppu autoillen madridista, run run.( en saanut vielä lippuja rakkaalle husbandilleni). Eniten lentoja teimme Islantiin ja yölentoja Corkkiin ja pikkuhyppyjä mannermaassa.

Do diin seuraava talvi menikin Las Palmasissa kanarialla "Salinetas" , suomilentojen kanssa, nyt herkkukin sai jo lippuja ja tuli meitin vuokrakämppään joka viikonloppu sukeltelemaan Atlantin valtamerelle.Meikkä ahersi koko talven kanaria-turku, tampere, vaasa, lappeenranta lennoilla (oli niin ihana kun perhettä ja kavereita oli vastassa turkkusessa isot muovikassilliset tavaraa namiiiii ja KIITOS!!!!)

Voi niitä aikoja! Ja nyt on kaikki loppu en voi vieläkään uskoa tätä todeksi! Tämän painajaisen jälkeen, ensimmäinen painajainen kyllä oli MD koneen onnettomuus ja kuolonuhrit kesällä 2008.

Vihdoin ja viimein seuraavaksi pääsin rakkaaseen Madridiini töihin, kotoolta käsin töihin, upeeta!

Elokuussa 2009 oli niin jees soitttaa töihin ja kommunikoida että olin raskaana, pääsin heti raskauslomalle ja vakuutusyhtiö jatkoi palkan maksamista ja huhtikuun 11, 2010 syntyi äitylin prinsessa, IHANAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Palasin töihin äitiys + imetysloman jälkeen vuonna 2011 kesällä mutta harmikseni Barcelonaan( yöpysin hotellissa niin kuin monet muutkin miehistön jäsenet jotka asuivat muualla maassa) ... SASsi oli jo myynyt osansa pois ja yhtiömme pelastus oli katalonialaiset yritykset( + La Generalitat =Barcelonan kaupungin hallitus ja tietty samalla kaupungilaisten rahat) jotka ostivat meidät symboolisella yhden euron hinnalla. Liikaa alamäkeä, kauheat velat, halpalentoyhtiöt ja varsinkin ulkomaalaiset yhtiöt jotka lentelevät aurinkoiseen epsanjaan... Liikaa kilpailua, olimme rikkaaan ostajan tarpeessa ja kaikkien harmiksi lopulta rikas Qatar Airways ei tykännytkään ostaa kauheissa veloissa pyörivää kataloonialaista yritystä, hyvin ymmärrettävää.

Nyt odottelemaan että saisin jonkunnäköisen lopputilin, VOI EI !!!

Ai niin ja mikä parasta halvoilla lennoilla lenneltiin herkun kanssa, miamiin, thaimaaseen, new yorkiin, kuubaan,buenos airesiin, budapestiin, prahaan, turkuun tuhat kertaa, istanbuliin, venetsiaan, kanarialle,vienaan, (herkku pariisiin katsomaan rugbyottelua), köpikseen, ateenaan, WAU!